Kurzusaink amikkel többet megtudhatsz Istenről és magadról

Miért pont Jézus?

Ez a kurzus meghatározó élmény lehet bárki életében. Megismerheti a történelmi Jézust, de választ kaphat arra is, hogy mi a kereszténység lényege, illetve, hogy hogyan változtathatja meg Jézus személye a mai napig emberek millióinak életét. Ez a kurzus bemutatja Jézust, és választ ad arra a kérdésre, hogy miért ő a leghíresebb ember a földön.

alapvetések

Ebben a kurzusban a kereszténység alapvető fogalmaival ismerkedhetsz meg egy interaktív és mindenki számára érthető kurzus segítségével.

Ismerd meg, ki vagy valójában!

A körülöttünk kavargó világ sokféle, kaotikus üzenete között az ember már azt sem tudja, kicsoda… Csak „valamennyire fejlettebb majmok” vagyunk? Vagy nem vagyunk többek a foglalkozásunknál? A ruha teszi az embert? Esetleg a pénztárcánk mondja meg, mennyit érünk? Ez a kurzus életünk egyik legfontosabb kérdésére keresi a választ: kicsoda az ember valójában? A hétköznapjaink, a döntéseink alapvetően függnek attól, hogy mit gondolunk önmagunkról (akár tudatos ez, akár nem)… Ha szeretnéd jobban megismerni magad, és tág összefüggésben is rálátni arra, hogy ki vagy te valójában, akkor ez a kurzus neked szól!

Mi az élet értelme?

Az első, önismereti kurzusunk után egy olyan témát választottunk, amelyik időről időre elénk kerül – akár magányos óráinkban, akár másokkal való beszélgetésekben. Van, amikor letargikusan, szomorúan tesszük fel ezt a kérdést; de olyan is van, amikor tele lelkesedéssel keressük rá a választ. Az emberiséget évezredek óta foglalkoztatja az a probléma, hogy mi az élet értelme. Hogyan találhatunk rá az életünk értelmére? A halál mindennek úgyis véget vet? Mi határozzuk meg, mi az életünk értelme, vagy az ember voltunkhoz eleve hozzátartoznak célok, amiknek az elérése biztosítják nekünk azt a jelentőséget, amire annyira vágyunk? Ezekre és sok más kérdésre is sor kerül ebben a kurzusban. Arra hívunk most téged: gondolkodjunk el együtt, mi lehet az életünknek az igazi értelme! Hogyan élhetünk egy olyan életet, aminek a végén bátran és „beteljesedve”, és nem kiábrándulva nézhetünk szembe a halállal? Ugyanakkor ez a kurzus egy kihívást is intéz neked! Akarsz-e más „szemüveggel” ránézni az életedre? Nyitott vagy-e a változtatásra? Hajlandó vagy-e átértékelni a prioritásaidat, ha szükséges? Szeretnéd-e isteni nézőpontból is megvizsgálni, hogy az életünkben minek van igazi jelentősége és minek nincs?

Személyes beszélgetés

Kérdésed van Istenről és a vele való kapcsolatról? Esetleg szeretnéd, ha imádkozna érted valaki egy nehéz helyzetben? Használd ki az önkéntesekkel folytatott beszélgetés lehetőségét. Örömmel beszélgetünk veled!